5th March 2018

Marie

Mijn naam is Marie, ik ben geboren in Groningen (Nederland) en opgegroeid in Mechelen. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door het menselijk lichaam. Ik groeide op in een medische familie met een arts en tandarts als ouders. Gedreven door mijn holistische visie op het menselijk bestaan en mijn voorkeur voor manuele therapie besloot ik in 2006 om osteopathie te studeren aan de International Academy of Osteopathy in Gent.

Als osteopaat trachten we de verschillende factoren te identificeren die bijdragen tot het ontstaan van een probleem. Het is inspirerend om de oorzaak van een klacht te zoeken door het hele lichaam te onderzoeken en rekening te houden met zowel het structurele, het emotionele als het biochemische. Iedere patiënt is uniek en daarom is het een uitdaging om de beste aanpak en de meest geschikte behandeling te vinden voor die persoon.

Na mijn studies heb ik werkervaring opgedaan in verschillende groepspraktijken in Tervuren, Wakkerzeel en Mechelen, om 7 jaar later mijn eigen praktijk op te starten in Muizen.  Voornamelijk behandel ik volwassenen met rug-, bekken-, nek-, hoofd-, en spierklachten via structurele, viscerale en craniale technieken om zo het lichaam diep los te maken en te ontspannen. Mijn bijkomende specialisaties zijn baby’s en kinderen, zwangere vrouwen  en dry needling voor musculaire klachten.