2nd March 2018

Osteopathie

Osteopathie is een manuele behandelingswijze die zich toelegt op het herstellen van een verstoord evenwicht in het lichaam. We behandelen het lichaam als één geheel. Alle structuren, gewrichten, spieren, ligamenten, organen staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar.  Niet alleen de klacht wordt op deze manier behandeld maar de patiënt in zijn geheel.

Osteopaten zijn getraind om spanningen en bewegingsverliezen op te sporen en deze manueel los te maken.  Patiënten worden van kop tot teen onderzocht, wat nodig is om de primaire oorzaak te vinden. Vaak ligt de oorzaak niet bij de klacht en hebben mensen meer dan  1 gewrichtsblokkade of spanningszone omdat het lichaam compenseert om in balans te blijven. De osteopaat zal met stevige of zachte technieken de beweeglijkheid van zachte weefsels en gewrichten verbeteren en het lichaam terug in evenwicht brengen.  Naast de behandeling zelf zal de osteopaat u trachten inzicht te geven in het ontstaan van uw klachten. Indien nodig geeft hij adviezen met betrekking tot voedings-, houdings- en leefgewoontes. Zo kunt u zelf uw steentje bijdragen bij het streven naar een vitale gezondheid.

INDICATIES

  • Rugklachten – stijfheid, spierspanningen, discus hernia, blokkades, lumbago …
  • Bekkenklachten – instabiliteit, uitstralingspijnen, bekkenbodem problemen, pijn tijdens of na de zwangerschap …
  • Nekklachten – stijfheid, spierspanningen, uitstralingspijnen, bewegingsbeperking, spanningshoofdpijn,  artrose, discus hernia, whiplash …
  • Klachten in de ledematen – pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen, krachtverliezen van  heupen, knieën, liezen, voeten, schouders (frozen shoulder), ellebogen (tennis-, golfelleboog), polsen …
  • Sportletsels – overbelasting, peesontsteking, spierkrampen, spierscheuren, verstuikingen, kwetsuren …
  • Hoofdpijn – spanningshoofdpijn, migraine, kaakgewrichtspijn, duizeligheid …
  • Maag- & darmproblemen – opgeblazen gevoel, krampen, constipatie, verteringsproblemen, postoperatieve klachten ( litteken vorming, verklevingen)
  • Stress gerelateerde klachten – vermoeidheid, burn-out, hyperventilatie, concentratiestoornissen …